Om oss

Oikos er et gresk ord som betyr hus, hjem og familie, og kan ofte inkludere både slektninger og venner. I et oikos samler gjerne storfamiliene seg for å spise og drikke. Alle er med, fra de yngste til de eldste.
Navnet oikos skal minne oss om at vi trenger hverandre, oppfordre oss til å åpne dørene for hverandre – og være inkluderende.
For de som ikke kjenner betydningen av ordet, så er det helt greit at de bare assosierer navnet med «Oi! Kos!» når de ser en pose kaffe fra vårt brenneri.

Vi er en liten gjeng med en lidenskap for god kaffe, måltidet og den ekte og ærlige samtalen. Det er viktig for oss å være tett på bonden, og ha oversikt over hele reisen til kaffebønnen, fra den plukkes på busken, og helt til den havner i koppen din. Vi ønsker også å sørge for at alle involverte får en anstendig lønn for arbeidet sitt.

Når kaffebønnene havner i brenneriet vårt, gjør vi det vi kan for at vi skal få frem det beste av hver bønne, noe som gjør at du både kan få tak i mellombrent og nøttepreget kaffe fra Sør-Amerika – og samtidig den friske og fruktige, lybrente kaffen fra Afrika. Håper du finner noe som passer for deg!
Grunner til å velge Oikos kaffe:
1) Smak, kvalitet og håndverk
Vi er et lite brenneri som gjør alt for hånd, både brenning, kontrollering, pakking og nøye utvelgelse av bønnene som havner i posen din
2) Personlig, nært og skreddersydd
Hos oss er det hverken chat-roboter, automatiske eller pågående selgere. Vi er de samme som brenner kaffen, som møter deg som kunde, og som sørger for at du får akkurat det du trenger, og vi lager gjerne en egen kaffeblend tilpasset deg og din arbeidsplass
3) God samvittighet smaker bedre
Vi vil sørge for at du kan ha god samvittighet både overfor bonden, naturen og lokalsamfunnene vi henter kaffe fra. Kaffebransjen er en kompleks bransje: Vi har direktekontakt med bønder som har dyrket 100% naturlig kaffe i mange generasjoner, uten noen sertifikat som viser at kaffen er økologisk eller fair trade - og samtidig andre som har fått et stempel som gjør dem til storbønder som kjøper opp kaffe fra andre og får bedre pris. Vår erfaring er at man må være tett på for å vite at de som gjør jobben får det de skal, at den produseres rett og at ikke mellommenn tar hele kaka. Da smaker den bedre!